О полиграфии

Дані NDP BookScan за 2017 рік свідчать про збільшення продажів друкованих книг на 1,9% (ця компанія відстежує покупки у місцях продажу всіх великих роздрібних продавців на ринку США та на багатьох інших світових ринках, включаючи Amazon, Barnes & Noble, Walmart, Target, незалежні книжкові магазини; компанія опитує десятки тисяч покупців книг, тому розуміє їхню демографію, поведінку та пріоритети).

Дані NDP охоплюють близько 80-85% продажів друкованих книжок у світі, а загальна кількість книжок, проданих в торговельних точках, про які відомо організації, зросла у 2017 році до 687,2 млн. в порівнянні з 674,1 млн. в 2016 році.

Дані NDP свідчать, що продажі книжок щороку збільшувалися, починаючи з 2013 року. За цей період відбулося зростання продажів на 10,8%.
Й ще одна чудова новина для продавців книжок онлайн та вуличних продавців. Британський ритейлер Waterstones в 2017 р. заявив про прибуток до оподаткування у розмірі £18 млн. — річне зростання становило 80%.

Щоправда, керуючий директор Waterstones Джеймс Даунт зазначив, що в 2017 році не було яскраво виражених бестселерів, які власне й зумовили зростання. В інтерв’ю The Guardian Даунт припускав, що продажі книг в 2018 р. можуть бути ще кращими, а результат може зробити книжка-викриття Майкла Вольфа «Вогонь та лють» про Дональда Трампа.

Книжки на кшталт «Вогонь та лють» можуть «робити результат»

Даунт очолив Waterstones у 2011 році, коли успіх рідерів електронних книг, таких як Kindle від Amazon, віщував смутні часи для друкованих книг. Замість цього, друк пережив відродження, водночас… продажі електронних книг зазнали краху.

У 2015 році продажі паперових книг зросли вже на 2%, а продажі електронних книг знизилися приблизно на 6%. У березні 2017 року The Guardian повідомила: «Британці зраджують електронним книжкам із загрозливою швидкістю, оскільки торік продажі споживчих видань скоротилися майже на 20%, а «втома від екрану» допомогла досягти п’ятирічного максимуму продажів друкованих книг».

Зростання популярності друкованих книжок відбувається в усьому світі. За даними Асоціації американських видавців, в США продажі електронних книжок за перші дев’ять місяців 2017 р. скоротилися на 18,7%.

CNN повідомила, що продажі книжок в м’якій обкладинці зросли на 7,5% за той самий період, а продажі книжок у твердій палітурці — на 4,1%.
Дані Statisa показують, що продажі пристроїв для читання електронних книг сягнули піку в 2011 р., коли їхній обсяг перевищив 23,2 млн одиниць по всьому світу. У 2016 р. продажі впали до 7,1 млн одиниць, а в 2017 р. продовжували скорочуватися.

Переваги друкарні «Карбон-Сервіс» при виготовленні книжок:

  • повний цикл підготовки видання до друку (присвоєння індексів, редагування, верстання, друк, постдрукарські послуги);
  • індекси ISBN, УДК, ББК;
  • послуги редагування;
  • швидке та якісне верстання вашого видання, дизайн обкладинки;
  • друк книжок на сучасному швидкісному обладнанні;
  • значний вибір роботи з матеріалами та досвід роботи з ними;
  • якісні постдрукарські послуги;
  • унікальні послуги з цифрового лакування та фольгування обкладинок книжок;
  • допомога у друці великих накладів по партнерських цінах.

Що рухає цією тенденцією?

Дослідники припускають, що ставлення споживачів до друку залишатиметься й надалі позитивним. Дослідження 2017 р., проведене TWO SIDES, засвідчило, що споживачі довіряють, цінують та розуміють інформацію краще, коли вона надрукована на папері.
Письменник Гленн Лейбовіц називає серед переваг друку легкість поширення друкованих книжок та можливість використовувати їх як подарунок. «Читання друкованих книжок є гарним прикладом для моїх дітей», — зазначає він.
А на іншій чаші ваг — більш сумна картина: 52% опитаних зізналися, що витрачають «занадто багато» часу на електронні пристрої, а 53% заявили, що вони стурбовані тим, що надмірне використання цифрових медіа може завдати шкоди їхньому здоров’ю.
Отже, гарна новина полягає в тому, що продажі друкованих книжок зростають — дослідження довели, що друковані книги справляють позитивний вплив на розумовий розвиток дитини.

Якісно та швидко надрукуємо Вашу книжку у твердій чи м’якій палітурці!

Наклади – від 1 примірника!

За потреби надамо послуги редагування та верстання, індекси.

Звертайтеся:
Київ, пров. Лабораторний, 1, оф. 220
Пн-Пт 10:00 — 19:00
Тел.: +380 (44) 494-24-91 (багатоканальний)
Факс: +380 (44) 528-24-91
E-mail: orders@karbon-service.com.ua